WARNING | Дата: П`ятниця, 31.05.2013, 18:04 | Повідомлення # 1 |
Курінний отаман
Група: Користувачі
Статус: Offline
| письменник-історик Мірхонд повідомляє нам розповідь, який оповідає про те, що відбувалося, коли Мані писав свій великий ілюстрований працю Ардаханг: «Він постійно мандрував у східних областях. Передають, що він досяг гори, в якій була печера, яка володіла необхідними зручностями, освіжаючим повітрям і в якій, до того ж, бив ключ. У цій печері був тільки один-єдиний вхід. Туди, в цю печеру, доставив він, не помічений людьми, прожиток на рік і говорив перед своїми учнями."Я вирушу на небеса, і моє перебування в небесних просторах розтягнеться на рік; через рік я спущуся з небес на землю і принесу вам звістку від Бога". І людям сказав він: "До початку другого року чекайте мене точно на такому то й такому-то місці, неподалік від печери". Після цього попередження він зник з людських очей, пішов в згадану печеру і цілий рік займався малюванням. На одну дошку завдав він чудові малюнки і назвав цю табличку "Ардаханг Мані". Після річного поста знову з'явився він перед людьми поблизу цієї печери і тримав у руці згадану дошку, розмальовану чудовими картинами, прикрашену різноманітними малюнками. Той, хто бачив її, говорив: "Тисячі малюнків справив світ, але таке художество у нас ще не зустрічалося". Коли люди застигли перед цією дощечкою у мовчазному здивуванні, Мані оголосив: "Її я приніс сюди з небес, щоб вона послужила моїм пророчим дивом". Тоді люди прийняли його релігію ». (Мірхонд, Історія Сасанідів, s. 189f. - Kessler, Mani, s. 337f.)
|
|
| |